KAKO DA PRODUZITE TRAJANJE VASOJ BATERIJI NA ANDROIDU

Android telefoni su mocni, korisni i veoma interesantni uredjaji sto nas cini zavisnim od njihovog koriscenja. Vecina korisnika ovog telefona imaju isti problem = duzina trajanja baterije. Na svu srecu ne morate da menjate telefon zbog ovog problema jer cete u daljem tekstu saznati trikove koji ce vam pomoci da produzite zivot vasoj bateriji.


Instukcije:

Koristite vec postojecu android aplikaciju za pracenje potrosnje baterije. Proverite sta tacno trosi vasu bateriju. Idite na Settings > About phone > Battery use. Iz ove aplikacije mozete saznati sta najvise crpi vasu bateriju, i ukoliko vam to nije potrebno iskljucite.

Podesite osvetljenje. Jako svetleci ekrani su dobri za upotrebu ali zato crpe mnogo energije. Za podesavanje idite na Settings > Display > Brightness. Najbolje je da se rucno podesi osvetljenje, pa makar samo za jedan stepen smanjite jacinu i videcete razliku, a brzo cemo se navici na malo slabije osvetljenje prilikom koriscenja.

Iskljucite WI-FI. Bezicni internet koristimo jer je brzi i besplatan je za koriscenje, ali ukoliko dok ne surfujemo po netu isti ostane ukljucen on je non stop aktivan jer skenira dostupne bezicne adrese i tako trosi bateriju. Idite na Settings > Wireless and network settings > Wifi settings > Turn of wifi. 

Iskljucite Bluetooth. Takodje isti problem kao sa Wifi, kad god ne koristite iskljucite bluetooth jer ce te dodatno smanjiti nepotrebno trosenje baterije. Settings > Wireless and nerwork settings > Bluetooth settings > Turn of bluetooth.

Iskljucite GPS. Ovo je veoma mocan servis mnogo brzo iscrpi vasu bateriju, i zato ga koristite samo kada vam je zaista to potrebno. Iskljucite na Settigns > Location and security settings > Skinite oznaku sa "Use GPS Satellites".

Wifi, Bluetooth i GPS mozete jednostavno iskljuciti i na meniu sa precicama.

Iskljucite automatsku sinhronizaciju. Mnoge aplikacije poput Gmail-a, Twitter-a, Facebook-a i druge takodje skracuju trajanje vasoj bateriji zbog automatske sinhronizacije. Iskljucite automatsku sinhornizaciju na Settings > Accounts and sync> Uklonite oznaku sa "auto-sync".

Iskljucite ili uklonite aplikacije koje ne koristite. Mora da imate masu aplikaciju koje nikada i ne koristite, ili koje koristite veoma retko pa vam ostanu ukljucene. Kada uklonite sve nepotrebe aplikacije osim stednje baterije imacete i vecu brzinu pokretanja drugih aplikacija prilikom koriscenja.

Iskljucte dodatke za ekran (widgets) i animirane pozadine ekrana. Dodaci na ekranu cesto u pozadi pokrecu aplikacije i tako crpe bateriju. Animirana pozadina izgleda odlicno na telefonu ali zato trosi i do 30% baterije, zato svedite dodatke na neophodni minimum i stavite obicnu pozadinu.

Koristie dobar "task killer".  Ova aplikacija vam je vec instalirana na androidu, ali mozete naci i razlicite verzije u android prodavnici, pa isprobajte sigurno ce vam pomoci.

Koristite aplikaciju za stednju baterije. Na android marketu mozete naci puno aplikacija koje mozete skinuti i koristiti za ovu svrhu. Ove aplikacije rade tako sto prate vase aktivnosti na telefonu i u skladu sa tim same iskljucuju ili ukljucuju odredjene aplikacije u skladu sa vasim navikama. Najbolje se za ovu svrhu za sada pokazala aplikacija "Juice Defender". Pomocu ove aplikacije mozete podestiti da vam u toku noci budu iskljucene odredjene konekcije npr. za internet i dr.




Share this article :

0 коментара:

Постави коментар

 
Copyright 2012 Hakovanje | Powered by Blogger
Design by George Robinson | Supported by BTDesigner