KAKO HAKOVATI KOMPJUTER UZ POMOC IP ADRESE

Ova metoda mora se koristiti samo uz pristanak druge osobe, i svako krsenje ovog pravila i upada u tudje racunare bez pristanka vlasnika je zakonom kaznjivo, i zato vas molim da ovo koristite samo u dobronamerne svrhe pruzanja pomoci prijateljima i slicno. Hakovanje drugog kompjutera moze da bude lako ukoliko dobro naucite korake koji ce biti opisani u tekstu. Ova metoda pruza mogucnost deljenja racunara bez komercijalnih programa kao sto su Teamviewer ili Radmin i td.


Kao sto svi znamo Windows operativni sistem je pun skrivenih programa koji su poznati samo programerima i fanaticima. Ovom prilikom cu vam objasniti sta je to MSRA. Hakovanje postaje zanimljivije kako vise ucimo trikove koje windows omogucava. MSRA (windows remote assistance) se koristi da kontrolisete drugi PC, da deljenjem ekrana pruzite nekome podrusku i jos mnogo toga. 

Pokazacu vam to u nekoliko koraka:

1) Prvo kliknite na START i kucajte MSRA u "search program and files", kada se MSRA pojavi pritisnite ENTER kao na slici ispod. 


2) Videcete novi prozor kao na dodnjoj slici, sa natpisom "Windows Remote Assistance" u kojem su vam ponudjenje 2 opcije:
a)"Invite someone you trust to help you" Izaberite ovu opciju ukoliko zelite da sa nekim podelite vas ekran/racunar.
b)"Help someone who invited you" Izaberite ovu opciju ukoliko zelite da kontrolisete neciji ekran/racunar.
U ovom primeru izabracemo prvu opciju: 


Nakon sto kliknete na opciju kao na gornjoj slici dobicete novi prozor sa vise opcija.


Videcete tri razlicite opcije:
a) send this invitation as file: Posaljite ovu pozivnicu kao file, sto znaci ako izaberete ovu opciju, drugoj osobi ce stici file u kojem zahtevate pomoc od nje, a od vas se ocekuje da u sledecem prozoru unesete lozinku i da tu lozinku podelite sa osobom koja vam pomaze. 
b) use email to send an invitation: Koristite email za slanje pozivnice, za ovu mogucnost morate imati  podesen email klijent "Outlook" na vasem racunaru, ili neki drugi koga ima osoba sa kojom zelite da se povezete. 
c) use easy connect: Treca mogucnost za direktno povezivanje PC racunara zahteva koriscenje rutera i zahteva dodatna podesavanja.

Kada posaljete pozivnicu nekome on moze jednostavnim duplim klikom misa na nju uneti lozinku koju ste mu takodje preneli i tako uspostaviti vezu sa vasim racunarom.

Napomena: Vi morate da omogucite uslugu za daljinsko upravljanje.

3) Help someone who invated you: Pomoc nekome ko vam je poslao pozivnicu > Ovo cete moci uraditi svakome ko vam posalje pozivnicu i da vam lozinku za povezicanje PC racunara.

Ali, to nije sve, postoji mnogo jednostavnija opcija ukoliko imate neciju IP adresu, pomocu koje takodje mozete da pristupite tudjem racunaru na sledeci nacin:

1) Prvo kliknite na START i unesite MSRA kao u prethodnom postupku i pritisnite ENTER.
2) Na sledecem ekranu izaberite Pomoc nekoga ko vas je pozvao (Help someone who invited you).
3) Nakon toga videcete nekoliko opcija, vi kliknite na dnu: "Advanced connection option for help desk", kao sto je prikazano u nastavku.


Nakon toga videcete panel sa mogucnoscu da se upise IP adresa.


Nakon unosa IP adrese, kliknite NEXT i uzivajte sa koriscenjem drugog PC.

Tagovi: ip adresa, hakovanje ip adrese, hakovanje, 








Share this article :

1 коментара:

 
Copyright 2012 Hakovanje | Powered by Blogger
Design by George Robinson | Supported by BTDesigner