KAKO DA SALJETE LAZNE ILI ANONIMNE EMAIL PORUKE

Hakovanje tudje email adrese zvuci zanimljivo, ali vam ovo takodje moze biti jos zanimljivije jer mozete slati email-ove nekome kao da mu je poslala neka druga osoba. Jedina mana je to sto u vecini slucajeva taj email zavrsi u nepozeljnu (spam) postu primaoca poruke, ali ako ste originalni mozete napraviti dobru salu za svoje prijatelje. Napominjem da je ovo za edukativne svrhe i nemojte zloupotrebljavati. Ovi emal-ovi se mogu slati sa prilogom i zato ih hakeri koristi za "Phishing", tako da pazite kako postupate sa postom koju primate i za koju posumnjate da je sumnjivog sadrzaja.



Ako niste culi za "email spoofing" ili "email forging" to su dva naziva koji imaju isto znacenje i predstavljaju email prevaru ili podvalu. Sustina je u tome da se poruke salju od jednog posiljioca koji je haker ka drugoj osobi koja je primalac - korisnik usluga, a sastavljena je tako da ce "prisiliti" primaoca da na svoju stetu otkrije poverljive podatke jer je pomislio da je primio email od banke, internet provajdera, facebook-a, administratora nekog sajtova i slicno.

Ovo tzv. hakovanje ne znaci da je vas email kompromitovan, samo znaci da ste dobili lazne ili anonimne email poruke od vama nepoznate osobe, a poznate (retko kad nepoznate) email adrese. Ovakve email-ove hakeri koriste kako bi rasturali svoje viruse, trojance i kako bi dosli do vasih poverljivih podataka. Ako kojim slucajem dobijete email sumnjive sadrzine, skenirajte ga antivirusom pre otvaranja ili ga jednostavno obrisite bez prethodnog otvaranja.

Pokazacu vam jedan sajt koji omogucava slanje ovakvih email poruka:

1) Idite na sajt www.emkei.cz


2) Videcete nesto poput ovoga na gornjoj slici i popunite sledece korake:
a) From name: Ovde stavite ime neke lazne osobe npr: Vitez Koja
b) From E-mail: Ovde unesite email adresu te lazne osobe npr: vitezkoja@yahoo.com
c) To: Ovde unosite email primaoca poruke npr: pajapatak@hotmail.com
d) Subject: Ovde unosite neki opis koji ide uz email poruku, kratki opis poruke i sl.
e) Attachment: Uploadujte - zakacite "file" koji zelite da posaljete.
f) X-mailer: Odaberite server sa koga zelite da posaljete.
g) Text/plain or Text/html: Ukoliko saljete obican text odaberite Text/plain, a ukoliko saljete "Phish" onda je potrebno da odaberete Text/html.
h) Text: Ovde unosite tekst koji zelite da posaljete.

3) Kada ste sve uneli popunite "Captcha code" i kliknite na "Send".

Primer imate na donjoj slici, ako ne mozete da pronadjete sve opcije iz tacke 2, imate i vise od toga na "Advanced Settings". Najbolje bi bilo ako je "lazni email" vec registrovan u imeniku primaoca jer ce tada poruka stici u Inbox, a ne u spam postu.

Uzivajte i podelite ovo na Facebook-u.

Tagovi: hakovanje, hakovanje email adrese, lazne email poruke.












Share this article :

0 коментара:

Постави коментар

 
Copyright 2012 Hakovanje | Powered by Blogger
Design by George Robinson | Supported by BTDesigner