STA RADITI AKO VAM JE HAKOVAN GMAIL - GOOGLE ACCOUNT

Ono sto sigurno ne biste voleli da vam se desi, a to je hakovanje vaseg google accounta, ali za svaki slucaj i ako do toga dodje dobro je da znamo sta da radimo kako bi vratili svoj GMAIL account. Objasnicu vam dva nacina kako da to uradite.


Naravno, sve ovo nece biti tako jednostavno ako je haker postupio pametno i promenio vasu lozinku, ali ipak google nudi opcije za povratak u prethodno stanje vaseg accounta cak i u najtezim slucajevima.

1) Prvi nacin je da se izvrsi Resetovanje accounta, odnosno vase lozinke
2) Drugi nacin je da se kontaktira google tim za podrsku (google support team)

Resetovanje accounta - lozinke

Ako ste kojim slucajem posumnjali ili vec imate neku naznaku da je vas google nalog kompromitovan, promenite lozinku sto je pre moguce, da uradite ovo posetite: 
i nastavite proceduru koja se od vas trazi. Popunjavanje forme je na nasem jeziku.

> Ovo je ujedno i preporuka, dodatna zastita je ako ste uneli vas mobilni telefon prilikom praviljenja naloga, pa cete kod za promenu lozinke dobiti sms-om na mobilni telefon sto vam olaksava i ubrzava proceduru.
> Sledeca mogucnost je da vam se taj kod posalje na vas drugi email koji ste uneli prilikom pravljenja naloga, koji primarno ili cak sekundarno koristimo.
> Ako niste prilikom otvaranja naloga uneli sekundarnu email adresu ali i dalje koristite gmail onda posetite: http://www.google.com/support/accounts/bin/request.py?contact_type=reset_password i popunite ponudjeni obrazac sa detaljima vaseg accounta.

Ako ova metoda ne pomogne da resite vas problem onda je najbolje da postupite po sledecim koracima:

Kontaktirajte Google tim za podrsku 

Ovim postupkom trosimo zadnji metod za povracaj naseg accounta. U prethodnom postupku smo koristili metod koji se odnosi na povracaj lozinke ili korisnickog imena, dok u ovom metodu za kontak Google tima za podrsku moramo da damo neke nase detalje koje smo uneli prilikom kreiranja naloga kako bi nam omogucili ponovno koriscenje accounta. Kliknite na trecu opciju kao na slici ispod pa na polje "Nastavi".

Nakon toga pojavice vam se prozor u kome ce od vas zahtevati neke detalje koje je potrebno sto vise da popunite:
> Datum pravljenja accounta
> Datum poslednjeg vaseg uspesnog logovanja/koriscenja accounta
> Poslednju lozinku koju ste koristili
> Ako ste kojim slucajem otvorili nalog preko "koda pozivnice" a taj kod imate sacuvan na drugoj email adresi unesite njega
> Ostale google usluge koje koristite i datum njihovog kreiranja
> 5 email adresa kojih se secate da ste najvise primali ili slali postu

Napomena: Potrebno je da im obezbedite sto vise informacija kako bi uspesno povratili vas nalog, jer ce google administratori preduzeti sve mere kako bi vam izasli u susret, pregledace i IP adrese odakle se sve pristupalo nalogu, tako da je najbolje da ovu formu popunjavate sa one IP adrese gde ste najvise koristili vas nalog.

Tagovi: hakovanje, hakovanje gmail, zastita gmail od hakovanja


Share this article :

0 коментара:

Постави коментар

 
Copyright 2012 Hakovanje | Powered by Blogger
Design by George Robinson | Supported by BTDesigner